onsdag 7 juni 2017

Ut på tur, aldrig sur


Två gånger i året går vi på min skola ut på expedition med våra elever. Jag var ju lagom prutthurtig när jag kollade Foreca på morgonen och såg att halva dagen innefattade tre regndroppar. DET FINNS INGA DÅLIGA VÄDER BARA DÅLIGA KLÄDER osv osv. ringde i mina öron på väg på jobb, och visst är det så ganska långt.

Men när det seriöst öser ner i 3 timmar? När man seriöst sitter i regnet och flinar med dyngsura byxor och steker sina våta köttbullar på sitt stormkök? Då känner jag nog lite att tillåt mig att småle heeehhhhe.


*mitt face när jag försöker se peppig och glad ut i regnet*

Sanningen är att när jag gick på lärarutbildningen så valde jag att gå en utepedagogikkurs, bara för att jag inte gillade att hänga i skogen och gå på isar och skit. Jag ville inte heller vara den läraren som aldrig går ut med sina ungar i skogen eller inte kan något om uteliv. Så jag pressade mig igenom kursen, och kom ut på andra sidan tåligare och lite skogsmullig..are. Är så glad i efterhand över mina megastödjande kurskamrater som gav mig stöd i form av godisstänger, peppande ord och hejarop, även fast en 23-åring nog borde ha klarat av allt vi gjorde utan.

Vad glad jag är för detta nu. Man kan tydligen även lära gamla lärarstuderanden att sitta (läs: skogsmulla). För idag när jag gick där i regnet med mina trettonåringar kunde jag faktiskt njuta av vandringen, trots väderförhållandena. 

...eller ja, tills jag stod still för länge i lite fel kläder och väntade på förälder och frös rewen av mig och hade armvärk och sånt. Då var jag faktiskt lite trött på skiten. Men annars var det mysigt!

2 kommentarer:

  1. Är inte heller någon ute människa direkt i alla fall inte i skogar och när det regnar och är kallt men ska plugga till Förskollärare och även dom går ju ut i skogen med sina ungar ibland så kanske dags att börja vänja sig heheh :)

    SvaraRadera

Här finns rum för ett moi. Pling!