tisdag 6 juni 2017

Ett stressigt år fullt av pauser

Jag trodde inte jag skulle komma tillbaka hit längre. Det kändes som att nu har jag haft så många pauser på varandra att det här kommer att bli en blogg där jag återkopplar till er en gång på 4 månader i taget i ett år innan jag lägger av. Och sen startar eventuellt en ny blogg.

Fast vet ni vad. Jag vill verkligen inte byta blogg, då pauserna som har existerat här har en anledning bakom när det gäller hur mitt liv har sett ut överlag. Mitt första år som lärare har varit väldigt omvälvande, både gällande tiden som jag har lagt ner på mitt jobb och hur jag ser mig själv som privatperson/bloggare/yrkesverksam. Jag har också jobbat väldigt mycket med mig själv med ett problem som jag egentligen har haft sen liten, men som först nu har kommit upp till ytan. Kommer att prata mer om det här i bloggen när jag redo. För en månad sen skulle jag inte ha varit beredd för det kändes så skamfullt och dåligt, men nu har jag börjat klara av att prata om det med andra och vill inte att det ska vara något som jag behöver gömma undan. För det ÄR inget att gömma, egentligen. Men mer angående det senare. Ni ska också få se throwbacks till min resa till Japan! Det var ju egentligen efter det som bloggen dog ut också. 

Förutom det har det hänt massor. Jag och Taneli blev utan lägenhet då ägaren ska sälja den. Inga konstigheter egentligen när man bor i Stockholm, där hela bostadsmarknaden är hell. Taneli är också äntligen klar och sommarjobbar för tillfället i Helsingfors, medan jag har fått tag i ett förstahandskontrakt på en lägenhet i underbara lilla Mariefred, samma by som jag jobbar i. Jag som aldrig skulle flytta till en håla mindre än Jakobstad är verkligen så glad över att få flytta ut på landet. 

Jag kommer också tyvärr att lämna mina elever i andra lärares händer till hösten, och kommer istället att gå ner till årskurs två (!!). Ska bli så sjukt spännande att få jobba med 8-åringar, då det kommer att bli en rätt stor kontrast till vad jag har gjort i år. 

Jag har många idéer till blogginlägg, men jag skulle även väldigt gärna vilja höra från er vad ni vill läsa om! Är det livet i Sverige? Läraryrket? Pedagogiska tips? Privatliv? Andra tips? Recensioner? Lämna gärna en kommentar åt mig så att jag får en liten spark i rätt riktning! PUSS

Det är så spännande hur livet hela tiden utvecklas och ändras, och hur man hela tiden får se och lära känna nya och undangömda bitar av sig själv. Det är precis sånt liv jag vill leva.


4 kommentarer:

 1. She is back!!! Va kul att se att bloggen (och du) är vid liv igen :)))) Saker jag vill läsa om: Hur det är att bo i Mariefred, vad du lärt dej av 12-åringarna, hur det är att både du och Taneli flyttar runt ganska ofta och inte alltid till samma ställen, vad ska du göra i sommar och skillanden mellan en studerande Cindy och en jobbande Cindy (elller typ hur du har utvecklats som person i och med jobbet). Typ så, hehe. Hoppas du har det bra och att vi hinner ses i sommar (?), I miss you <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahuu! Tack för massvis med bra tips! YAAHSS, ska ju vara i pampas hela juli! vi hörs! puss, saknar dig också <3

   Radera
 2. Jag har också bloggat väldigt sporadiskt på sistone, men tänker precis som dig: det finns en orsak till det och så får det vara! Överlag tycker jag du skriver så himla intressant, så jag vill läsa allt! Hur trivs du i Sverige? Vad saknar du? Och fler "några saker som läraryrket har lärt mig"-inlägg :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det :) Tack för tipsen, superbb! Kram!

   Radera

Här finns rum för ett moi. Pling!