onsdag 15 februari 2017

Att flyga långt

Hej på er. Har idag efter jobbet varit och tömt Clas Ohlsons och Kjell & Company på grejer som jag själv tror att jag behöver inför resan. Följande saker hittades:

1. En powerbank. Japan har ju liksom lite andra uttag än Europa, och ifall inte hotellet är super och lånar mig en plugg så får jag lita på teh powerbank. #FÖRUTSEENDETÄNKANDE. Har ju nog hört att de säljer elektronik i Japan också men eh

2. En väskvåg. För jag har alltid problem med övervikt. (HEEEH)

3. Ett väskbälte. För att inte allt det heligaste ska falla ur när de entusiastiskt kastar min sprängfyllda, överviktiga väska in i planet. (Här igen: thinking ahead om jag inte kan hantera normalvikt)

4. Ett travelkit. Creds till Daniela för denna ypperliga information.

5. Sushi. Den köpte jag dock vid ett helt vanligt sushiställe. Den ska jag inte heller ta med mig. (he sko vaa na! Kommer genom tullen ba "TOO MEE ME FIILISFÖÖDO") Den är uppäten, jag lovar. 

och sist men inte minst...

5. En selfiepinne. Hur kan man åka till Japan och inte ha med en selfiepinne, tänker jag? Den är extremely rosa.

...och funkar. Däremot är min främre kamera skit och bilderna består av tre pixlar, I KNOW

Nu när vi har kommit förbi det oviktiga vill jag komma till det verkligt viktiga. HUR överlever man långa flygresor? Vad är the absolute essentials för er när ni flyger långt? 

Sist jag flög så här långt var när jag bodde i USA 2009-2010, men då var jag ung och viril. Nu hatar jag mest bara att flyga, speciellt längre än 3 timmar. Jag får myror i benen och är uttråkad. Så hit med! Vad har jag glömd att införskaffa? Vad är era bästa tips för långa flygresor? Please help.

FIILISFÖÖDO. 

3 kommentarer:

 1. Åh, kolla upp hurudant flyg du har, borde stå på bokningen. Då kan du kolla om du har en TV-skärm som du kan underhålla dig med åtminstone en stund! :) Sen brukar jag vara så nervös kvällen före så jag knappt sover på natten, så flyget är ett perfekt tillfälle att sova på också, hehe :'D Helt perus grejer som böcker (kanske en e-bok eller ljudbok för att minska på väskan?) och ladda ner podcasts :)

  SvaraRadera
 2. Jag brukar försöka fördriva tiden med att sova och titta på filmer och serier. Ibland har jag tagit melatonin för att försäkra mig om att jag kan somna och har försökt "pricka" sovtiden med natten i det land jag är påväg till om det lyckas.

  Har du Netflix på iPad eller telefon(kan man ens riktigt det?) så skulle jag ladda ner filmer och serier innan, eftersom det inte alltid finns bra entertainment på flygen. Till Japan torde de väl ändå ha det, då det är en långflygning.

  Ta med egna hörlurar! Flygets är ofta urdåliga och så måste man vänta på dem ett tag.

  Jag brukar packa det jag absolut behöver ha nära till hands - typ yllesockor, något varmare att dra på mig, medicin, iPaden i en liten väska som jag har bredvid sätet (om jag sitter vid fönstret) eller vid fötterna och resten av handbagaget sätter jag upp och behöver förhoppningsvis inte ta ner förrän man är framme.

  Bekväma skor som är lätta att ta av sig, yllesockor och typ en halsduk som kan fungera extra täcke om det är kallt hör till mina go-tos. Det jag ALLTID säger att jag ska köpa tills nästa gång men ännu inte fått skaffat är en såndär kudde att ha runt halsen. Det skulle vara så skönt att ha en mjuk en på en långflygning, jag har bara haft uppblåsbara dåliga varianter.

  Vet inte hur din kropp fungerar, men jag har lärt mig att inte äta jättemycket tunga saker innan jag flyger. Förut svällde min mage alltid massor, nu mycket mindre. Drick massor med vatten under flygningen och gå omkring lite ibland om du är vaken. Stödstrumpor har jag haft nångång men tyckte bara de spände. Har inte hittat någon hjälp mot att benen sväller och känns obehagliga av trycket.

  Checka in på nätet genast när de "öppnar" incheckningen, brukar vara 24-48 h på förhand, kanske mer. På vissa flygbolag kan man nämligen då gratis välja plats! Jag rekommenderar att sitta vid nödutgången om du inte har obehag för det, det finns ofta lite mer rum för benen där. :)

  Snacks! Jag packar alltid lika dåligt; men något sött och något salt! Tuggummi och våtservetter är också bra! Och tandborste, tandkräm och deodorant! Och ha på dej bekväma kläder och absolut inte spända byxor!

  Haha, här fick du min roman om flygningar, hoppas något tips hjälper! :) Och trevlig resa!

  SvaraRadera
 3. Finaste��
  //Du vet vem...��

  SvaraRadera

Här finns rum för ett moi. Pling!