söndag 22 maj 2016

Examen: hur stort får man fira?

Min dimission närmar sig med stormsteg (2 juni) och vi har planerat att hålla min examensfest följande veckoslut, då jag och mamma ska hänga med pappa till Stockholm maraton 3-6 juni för att heja på honom när han springer. En fråga gällande dimissionsfesten som vi nu har bollat fram och tillbaka med är hur stort man ska fira en universitetsexamen. Jag har även diskuterat saken med andra som blir färdiga nu i vår, men vi har egentligen inte kommit fram till något vettigare svar än "man gör väl hur man vill". Hur vet man vad som är "kutym"?

Vi har inom min familj en väldigt stor släkt, och på ett vanligt släktkalas är vi nuförtiden åtminstone 40 personer. När vi började räkna hur många som med inbjudan kunde bjudas in till examensfesten kom vi upp till närmare 75 personer. Då kom vi fram till frågan om det inte bara vore lättare att meddela via ÖT att vi firar... Och då kommer vi  antagligen upp till en festmängd som motsvarar mängden på min studentfest. Detta innebär att vi har två alternativ - fira litet eller fira stort. Något mittemellan går inte.

JAG anser att min lärarexamen nog egentligen är mycket större orsak att fira än studenten, och därför vill jag väldigt gärna att alla som vill får komma. Jag har kämpat som ett litet svin för min examen och är väldigt stolt över vad jag har gjort. Då igen blir jag ner-jantelagad (bra ord) av när jag hör att vissa inte firar alls, eller bara typ går ut och äter med sin familj/har kalas för närmaste släkten. Fast min släkt är stor är vi också ganska nära och därför vill jag gärna ha dem med.

Som det ser ut nu så tänker jag bjuda stort, för det känns bäst i magen. Vad anser ni? Tycker ni det är fånigt att fira en universitetsexamen stort? Eller är det värt det? "Får" man fira eller ska man hellre bara ta papprena och fira lite med familjen bara? Tell me!

4 juni 2009 tog jag studenten och firade stort. 
Var så trött efter festen att jag stängde in mig i rummet och åt smörgåstårta i min studentklänning och kollade Friends innan det var dags för utgång.

4 kommentarer:

 1. Jag tänker fira stort då jag får ut mina teol.mag/ämneslärar-papper, med inbjudan i ÖT. För just som du säger så känns en magistersexamen mer värt att fira än studenten. Mitt planerade examensdatum skulle ha varit midsommar meen eftersom jag hamnade skippa gradun nu under auskulteringen så blir det examen i typ oktober istället, så då kommer jag i valet och kvalet om jag ska fira på hösten eller nästa sommar :D Men fira ska jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att jag inte är enda som tänker såhär! Tack :) Heja heja, nu gäller det att orka fram till slutet!

   Radera
 2. de e väl KLART att du ska fira stort om du vill!!! ja fira min examen ganska stort, å de kändes nog bara bra!

  SvaraRadera

Här finns rum för ett moi. Pling!