onsdag 11 april 2018

Tips på nyare Netflix-serier

Ifall det är något som jag är bra på så är det att kolla serier. Tänkte därför använda onsdagens blogginlägg till att tipsa er om några av mina nya favoritserier på Netflix! Dessa är ganska nya serier, av vilka inte alla avsnitt och säsonger har kommit ut än. Håll till godo!


Gillar du t.ex. Pretty Little Liars så kommer du garanterat gilla Riverdale. Serien handlar om en hög med tonåringar som bor i den lilla staden Riverdale. Riverdale är indelat i två olika områden - South Side och North Side (I serien är det förstås väldigt viktigt på vilken sida om stan du bor). Jag skulle beskriva Riverdale som en thriller-tonårsserie som är väldigt spännande men på samma gång väldigt lättsmält. Den behandlar både det stora bakomliggande problemet som finns i varje säsong, på samma gång som den behandlar ungdomarnas förhållanden till varandra och till varandras familjer, social status och sexualitet. Som sagt, har du kollat PLL och gillade serien - då ska du garanterat kolla Riverdale.


En av mina absoluta favoritserier för tillfället!! The 100 handlar om en post-apokalyptisk värld, där det är 97 år sen ett kärnvapenkrig utplånade allt liv på jorden. De människor som överlevde och finns kvar lever på ett rymdskepp, Arken. På rymdskeppet finns även 100 kriminella ungdomar, och när resurserna på Arken håller på att dö ut bestämmer sig ledningen för att skicka ner dessa ungdomar till jorden för att se om jorden möjligtvis är beboelig igen. Väl nere inser ungdomarna att jorden inte alls är utplånad, och att de inte heller är ensamma där... Tänker inte berätta mer än så, men The 100 är en sjukt spännande serie. Vet inte vad det är med mig och ungdomsserier, men det handlar inte bara om ungdomarna! 😅Serien går under science fiction-drama, ni MÅSTE se den! I vår kommer nästa säsong och jag har väntat nästan ett år på den redan. *TAGGAD*


Altered Carbon är en Netflix-serie som baserar sig på en science fiction-roman.  Historien utspelar sig 300 år framåt i tiden, en tid då döden inte längre är ett måste. När man dör lagras ens medvetande i en s.k. "stack" som kan förflyttas till en ny kropp. Joel Kinnaman har huvudrollen som Takeshi Kovacs, en sällsynt japansk krigare vars medvetande har blivit uppköpt av en av världens rikaste män Lauren Bancroft och blivit förflyttad till Kinnamans kropp. Takeshis uppgift är att ta reda på vem som tog livet av Bancroft, och ifall han kan lösa uppgiften kommer han att bli belönad och befriad. Kinnaman gör en väldigt bra roll som Takeshi, och även om serien är väldigt weird och t.o.m. lite knepig att följa i början så blir den snabbt väldigt spännande. Man vill bara se mer och se vad som händer framöver i den mörka världen där pengarna styr över människornas öden. 

Varsågoda! Hoppas ni faller för någon av dessa, för de är riktigt bra! Happy serietittarstunder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här finns rum för ett moi. Pling!