onsdag 18 maj 2016

Om att komma hem


Igår var jag och prinsen ute i skogen. 
Där kan man bl.a. studera mossor och myror eller lyssna till fåglar.

Det bästa med att flytta hem är precis det, att man kommer hem. Har haft så svårt att hitta ett hem i och med alla flyttar hit och dit under de senaste tio åren, och det närmaste är väl lägenheten som jag och T bodde i Vasa under tre års tid. När man inte ännu har hittat något som känns permanent som mitt/vårt är det tillsvidare barndomshemmet i Jakobstad som är mest "hem", och jag är så glad över att det känns tryggt och glatt att komma hit. Dörren är alltid öppen och det finns människor som väntar hem en. Det är inte alla förunnat.


Kommer under sommaren att jobba cirka tre dagar i veckan i Vasa, men kommer antagligen att spendera stor del av resten av tiden hemma. Jag trivs så bra med min familj (även om allt ibland blir too much) och kommer att sakna dem när det är dags att flytta vidare till nästa hem i Stockholm.

Hittills under min tid hemma har jag tagit det lugnt, hängt med prinsen, sakta men säkert packat upp mina saker och köpt examensklänning på Halpa-Halli. Alltså fattar ni att det är andra gången det stället levererar? Det har liksom under hela min ungdomstid varit ett hån mot andras kläder att fråga "höhöhö har du köpt hede på HALPPIS ELDÄR?". Efter att ha gått igenom alla andra klädbutiker i stan och provat åtskilliga tusen klänningar finner jag min klänning på HALPPIS. Haha! Fint så.

Efter lyckat klänningsköp kan man fira med lite fika. Inte skit!

2 kommentarer:

  1. Ingen dålig lunch det där... Synd att du inte kan komma hit på avskedsskumpa idag! Gunnel

    SvaraRadera

Här finns rum för ett moi. Pling!