söndag 6 december 2015

Bloggjulkalendern: LUCKA 6


Godmorgon och grattis Finland! Läste nånstans att idag har vi varit 98 år självständiga - lika länge som vi tillhörde Ryssland och var under tsarens herravälde. HEVVANNAA! För mig innebär den här dan inte så mycket mer än plugg, träning och tvätt, tyvärr. Men förstås så kommer jag även att kolla självständighetsbalen!

Efter Galan antar jag att folk har fått nog av galaklädsel-inspo, så idag tänkte jag istället visa upp några kategorier av klänningar som jag specifikt inte skulle ha på mig på självständighetsbalen på slottet. Det är viktigt att minnas att smaken är som baken, och one mans trash is another mans treasure :) 


Alltså klänningen överlag är väl ingen jag kanske skulle välja direkt annars heller (den är enligt mig för plain för en slottsbal), men största fallet är färgen. Ifall jag ska bära rosa får den gärna vara mörkare och skrikigare, men allt som andas lite heller pastell får min egen hudfärg att gömma sig.


En annan klänning som jag inte skulle sätta på mig är denna. Den ser ut att vara figursydd bakifrån, men sen orkade inte sömmerskan hela vägen så hon ba he får häng ijee baa. Eller så är hon blind. Eller så har modellen satt på sig den fel väg. 


Jag älskar slitsade klänningar, är slitsen då hög, låg, bak eller på sidan. Men dubbelslits? Bara för att man tycker att det är snyggt innebär det inte att det blir snyggare att sätta till lite fler. Sen att slitsarna på den här klänningen är så höga som de är känns inte heller så...bal-igt. Ifall den är hög - snälla låt den stå ensam. Nu ser det mest ut som en muff-lucka.


Okej jag ångrar mig, slits längst fram ser också för sjukt ut när den är sådär hög.. What is going on med färgen? Till och med modellen ser ju lite förbryllad ut? Nå vi lägger na mönster mitt på ijee så int man misstar kläningin för hennas hud


Allt oformligt går på min kropp fetbort. Nå ja repa nu mee me en gardin som ja fick lån åv mommo. Sen så behöver vi kanske inte återvända till att diskutera färgen?

Skulle ni kunna tänka er dessa klänningar? 
Vilken klänningstyp skulle ni absolut inte sätta på er?

6 kommentarer:

 1. Haha, muff-lucka, spot on! Tå du er så råååoli! :D

  SvaraRadera
 2. lätttillgängligt vid behov iaf :D

  SvaraRadera
 3. Haha, fyran är riktigt hemsk! :D Roligt inlägg :)

  SvaraRadera
 4. Den första sku ja kunna tänka mig, på sommaren om man fått färg. Annars håller jag med dig vad gäller resten haha :D å överlag inget "öppet" på bal. Skulle välja hellång och inte så uringad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja den första är ju liksom inte ful på något sätt, den e bara fel färg åt mig :) man kanske på sommaren!

   Radera

Här finns rum för ett moi. Pling!