onsdag 23 december 2015

Bloggjulkalendern: LUCKA 21 OCH 22


Seriously, sorry for the shitty update. Skulle kanske helst vilja säga att jag har haft så sjukt bråttom och yrt omkring överallt, men inte igår. Igår färdigställde jag en av mina julklappar hela dan, så bloggis blev lite glömd i ett hörn. Där har den legat och gråtit.

Men hej bättre sent än aldrig, hehhh. Så här får ni gårdagens och gårgårdagens lucka. Ikväll kommer sen dagens lucka upp.

Jag är en hejare på att skriva berättelser. Här får ni en pinsam händelse som jag var med om, men i sagotappning.Det var en gång en liten tjej som hette Cindy. Vi kan låtsas att hon var typ 8 år gammal, men i själva verket var hon nog en tonåring. Cindy hade alltid varit en nyfiken tjej. När en nyfiken tjej får en bästa vän som är minst lika nyfiken, leder det ofta till att flickorna sätter näsorna i blöt. Alltid kring juletider visste Cindy och hennes bästa vän att paket kunde dyka upp lite här och var i olika gömmor, och lika spännande var det att varje år söka upp paketgömman och... klämma lite.

Cindy var dock väldigt nyfiken, och ju äldre flickorna blev desto mindre började de söka reda på paketgömmorna tillsammans. Cindy kunde ändå aldrig stilla sin nyfikenhet, och varje jul fortsatt hon söka upp mor och fars paketgömmor.

Ett år hade paketgömman förflyttat sig utanför hemmet och placerat sig i garaget. När mor och far hade åkte hemifrån bestämde sig Cindy för att hämta den hemliga reservnyckeln och ta sig in i garaget. Åh vilken glädje! Triumfen spelade i Cindys ögon, paket öppnades och kikades in i och nyfikenheten stillades. När Cindy hade placerat tillbaka alla paket på rätt plats stängde hon garagedörren och gick ut på trappan för att yttre vägen gå tillbaka in i huset. Dörren var låst! Cindy kände paniken stiga. Hade hon glömt extranyckeln i garaget? Cindy bestämde sig för att gå hem till sin bästa vän och vänta där tills mor och far återvände. Hon kunde bara hoppas på att de inte hittade nyckeln, och ifall de frågade något tänkte hon blåneka allt.

Julaftonsmorgon nalkades och Cindy var lycklig. Julen är det bästa som finns! Hon kunde knappt hålla sig tills det var dags för paketöppning, och även om hon visste om en del paket som både hon och hennes systrar skulle få, var det likväl spännande. När alla paket var utdelade började alla öppna paketen.

Cindy slet upp det första paketet. Åh, en sån fin tröja! Hon kände på det andra paketet, som också var mjukt. När hon öppnade paketet var det något som föll i golvet. Med stora ögon lyfte hon upp extranyckeln från golvet. Pinsamt nog, hade hon (som inte hade en aaaning om var den var) paketerat in den i ett av de öppnade paketen. Mor och far skrattade gott och Cindy skämdes.

Sagans lärdom: Det som göms i snö kommer fram i tö ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här finns rum för ett moi. Pling!