söndag 18 oktober 2015

Sjukaste kundbetjäningen nånsin

...upplevde jag och Maria ikväll. Maria är borta hela nästa vecka och vi beslöt oss därför att äta middag tillsammans på Rico inne i stan. Vår servitör verkade helt trevlig och skojfrisk i början. När vi skulle beställa mat så kom han och frågade ifall vi hade bestämt oss, och när vi inte svarade helt positivt så satte han händerna på bordet och liksom lutade sig över bordet och ja... väntade. Lite (väldigt) för länge för vad som kändes bekvämt. I något skede fattade han väl att vi inte var ready och tållade iväg.

Vi bestämde oss sen för efterrätt, och Maria beställde in en ganska maffig chokladkaka med nötter. Här börjar det sjuka... Vi sitter och börjar på med efterrätten och han kommer förbi:

Servitör: Jasssååå, flickorna har fått efterrätt!
Vi: mmm... jo..
Servitör: *syftar mot marias kako* Jaa du har no verkligen valt den största kaloribomben på listan!
(Jag stelnar, Maria med skeden halvvägs till mun)
Servitris: Jaa förr hade vi en såndär fryst chokladkaka som man bara värmde upp, men den här som vi har nu är no verkligen full med allt!!!
Maria: hheehhe jaaa... den är nog.. ganska stor...
Servitris: HEEHE jaa nå man hinner ju träna enda fram till jul sen så!

Servitrisen går iväg, jag och Maria glor på varandra med runda ögonen och fattar inte riktigt precis vad som har hänt. Alltså... om man köper en efterrätt så vet man ju nog liksom att den inte är helt... hälsosam... Men vill man faktiskt bli påmind om det under tiden man försöker avnjuta den? Nå, det räcker ju inte med det här.... Maria har nästan avslutat sin kaka, och kvar finns några bitar och lite glass då servitrisen dyker upp igen.

Servitris: NÅJAA, nu e de lite kvar! Äta upp nu!
Maria: nåääalltså, ja e ganska full no...
Servitris: Nu ska ni äta, ni ska veta att vår kock blir jättelessen ifall man kommer tillbaka till köket med något på fatet!
(Jag känner mig av nån sjuk anledning lite mentalt tvingad att följa hans uppmaning och sträcker mig efter en bit...)
Servitris: NÅJAAAA, äta upp allt!
(Jag lägger ner skeden tillbaka)
Servitris: nånå, glassen å!!

Sen minns jag inte riktigt vad som hände, för både jag och Maria satt och skrattade så vi inte fick luft av den absolut sjuka situationen. Thank god för den andra servitören, som kom snabbt med notan och förde bort fatet med den halvuppätna kakan innan den andra servitören kom tillbaka. Kunde ju ha blivit tvångsmatade annars. Fattar inte ens i efterhand om duden var seriös eller bara jävligt dålig på att skämta, vet inte liksom vad som kunde vara värre..

14 kommentarer:

 1. Vet inte om man ska skratta eller gråta... En servitör har ju verkligen ingenting att göra med vad man äter och hur mycket man äter så länge man betalar. Verkligen en bisarr upplevelse ni var med om!

  SvaraRadera
 2. Hahahaha, alltså WHAT?!? Jisses, vilken sjuk händelse!! :O Alltså jag hade antingen blivit arg på killen och frågat om han tror att han är rolig, eller så hade jag skrattat ihjäl mig :'D Alltså jag vet inte ens om jag ska skratta eller bli förbannad då jag läser dethär.. Hahaha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo alltså jag visste inte heller. Vi satt båda och gapskrattade så hysteriskt på slutet att han bara gick iväg...

   Radera
 3. Men whaaaat, va sjuuukt! Såna där gånger bord man nästan meddela chefen eller nå, herregud va obekväm o sur jag sku ha blivi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte faktiskt skriva ett mail dit, tycker man borde få nån typ av kompensation faktiskt!

   Radera
 4. Men på sant!!?? Har aldrig varit med om nåt liknande, men kan no händ att jag sko ha blivi arg på typen.. :) Men det var ju bra om ni kunde ta de med humor! :D
  /Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. arga var vi ju, men själva situationen var så bisarr att just då kunde man bara skratta... :D

   Radera
 5. Otroligt... antagligen försökte han vara rolig, men... :-/

  SvaraRadera
 6. Faktist en helt otrolig händelse. De nästan så man int kan tro sina ögon! ojoj. Jag sku no å ha blivit ganska chockad å säkert dragi av :D

  SvaraRadera
 7. Önskning nummer 1: Att det var Candid Camera. Önskning nummer 2: Att duden byter branch ifall det inte var det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjälpte ju inte att killen var ca 1.40 lång heller........ :D

   Radera

Här finns rum för ett moi. Pling!