torsdag 11 januari 2018

Gymträning for dummies

Aaah, tiden är äntligen här. New year, new me. Älskade januari med alla fina nyårslöften och motiverade tankar om ett nytt liv och nya möjligheter. Älskade gym som översvämmas av idioter och mindre belevat folk. No need to say att jag precis kom därifrån, och är yttepyttelite (läs: extremt) frustrerad över folk som inte fattar simpla regler för gym och gymträning. Kan säga som så, att marklyftet gick lite bättre än vanligt med alla aggressioner på insidan. Kastade inte någon vikt på någon, som jag i mitt huvud kanske gjorde. Fint så.

Tanken är inte här att provocera, utan att få utlopp för mina tankar om hur och varför folk inte fattar väldigt enkla saker som gäller på de flesta gym. Låt mig presentera några personlighetsdrag och ovanor som jag träffat på, men ogärna vill se igen, på gym. Lovar inkludera några tips också, hurraa! Så att säga: gymträning for dummies.


1. Gymmet är ingen ungdomsgård. Helst av allt skulle jag vilja välkomna alla individer glatt och tänka att "hurraa, de tog sig iallafall till gymmet!". Men när jag under den timme som jag är där ser ungarna göra allt som allt två (!) set, och resten av tiden gå omkring/ta upp bänkar/sitta på golv och skräna samt fnittra högljutt åt nåt skit de är fascinerade av på sina telefoner så vill jag helst bara kasta ut packet. Det är ju fasen som att träna i ett klassrum på högstadiet. TIPS: Ska du träna, gör det då. Annars finns det fantastiskt bra ställen att träffa sina kompisar på, t.ex. en riktig ungdomsgård, hemma hos nån kompis eller på stan. 

2. Dina muskler blir inte större ju mer du skriker. Surprise! Det är okej att ta i, och det är verkligen också okej att släppa ifrån sig ljud. Fis t.o.m. om du måste, I really don't care. Men när man för varje repetition måste skrika och vid sista repetition demonstrativt måste släppa ur sig ett långt, högt FUUUUUUCCKKKKK, ja då är det kanske något som är fel. Kanske har du allt för tunga vikter för det du gör, eller helt enkelt aggressionsproblem. Ingen är imponerad i varje fall. TIPS 1: Sätt på mindre vikter utan att skämmas. You will get there. TIPS 2: Här är ett enkelt uppvärmningsprogram för dig som du kan göra hemma innan du kommer till gymmet:

Skrik i en kudde (3 x 15 sekunder)
Slå hårt i en kudde (3 x 30 rep) (vet att det är högrepetitiv träning, but trust me on this one)
Hoppa upp och ner (until failure)

3. "Jag kör där". OK om det handlar om en maskin/stång/bänk. Men när man bokar upp sig på tre olika platser samtidigt? Ok, kan förstå det också. Men är det okej om jag kör där sålänge du inte är där? "JAG KÖR DÄR SA JAG". ÄR DU PÅ RIKTIGT DU KAN INTE KÖRA PÅ TRE OLIKA STÄLLEN SAMTIDIGT. TIPS: Inse att du är en person med en kropp, som kan vara på ett ställe i taget. Sen att du kunde se över din gästfrihet vore också bra.

4. Flygande vikter. Kör du biceps är det inte så tungt att du måste kasta vikterna/släppa dem från en meter ner i marken. Du kan sätta ner dem som folk eller ta mindre vikter. Marklyft är ok ifall det smäller. Men tränar du vader med vikter i händerna så måste du inse att det är vaderna som blir trötta. Orkar du kasta en vikt orkar du med säkerhet också sätta ner den lugnt. TIPS: Inse att ingen tycker du är cool för att du kastar en 10kg hantel. Det är inte coolt. Don't be uncool.

5. Vikter som hittar nya hem/INTE hittar hem. När man frågar någon som har kört benpress men gått ifrån för 10 min sen om de ännu kör, och de ba "Nä jag var klar för länge sen". VARFÖR FINNS DET DÅ ÄNNU 100 KG PÅ STÅNGEN? TIPS: Plocka undan efter dig din jäkla slarver.

6. Tänk på din omgivning. Ingen vill höra detaljer om vilken sexleksak du köpte din flickvän i julklapp. Ingen vill heller höra jämförelser om vem som har de svettigaste testiklarna efter cardio. INGEN. TIPS: Håll käften om du inte kan hålla dig till humana diskussioner i ett småtrångt gym med folk som tränar runt om dig.

7. Svettbänken. Absolut ska man svettas på gym. Svettas så att det rinner om dig, bra för dig! Men när jag lägger mig ner på en bänk och känner hur jag halkar av för att jag plötsligt surprise-badar i det svett du lämnar efter dig - då får du väl skaffa lite självinsikt och torka av bänken efter dig. TIPS: Svettas med omtanke.

8. Dina muskler blir inte större efter varje set. Ändå är det som att vissa tror det, och därför måste dra av sig tröjan/dra upp tröjan efter varje set och jämföra sina magmuskler med sin kompis. Alltså, tränade du inte nyss triceps dessutom? TIPS 1: Behöver du spegla dig halvnaken kan du göra det a) i omklädningsrummet b) hemma före eller efter eller c) någonstans som inte är mitt i gymmet. Ingen vill se det. Jag är okej med kroppar och tycker det är vackert med muskler - men vi är här för att träna, inte för att köra Top Model. TIPS 2: Ta före och efter bilder med två veckors mellanrum om du känner dig osäker. Ett bra tips är också att mäta kring dina kroppsdelar för att se skillnad i längden. Gymmet är inte din fucking stage.Passar du in i någon av kategorierna hoppas jag att mina tips hjälper dig mot en bättre självinsikt och andra mot en trevligare gymomgivning. Dear God.

2 kommentarer:

  1. Hahaha alltså JAAAA, vad har folk för fel?! :'D

    SvaraRadera
  2. Hahaha bästa jag har läst på läng ����

    SvaraRadera

Här finns rum för ett moi. Pling!