måndag 5 oktober 2015

Jakten på det perfekta gymmet

Hej och halåå! Kom just hem från min första gymprovning. Har kollat upp lite vilka olika gym det finns i Åbo, utgående från några kriterier. Jag är lite av en bortskämd Wasa sports clubbare, och vill ha allt att välja utifrån: ett bra gym (speciellt friviktssidan måste vara bra) och ledda timmar (helst LesMills). Jag vill inte heller behöva binda mig ett helt år, eftersom jag knappast ens är i Åbo längre än till vår-sommaren (man ska aldrig säga aldrig, men...). Vettiga öppethållningstider. Någålunda snygga utrymmen.

Har hört mig för bland bekanta, på internetforum, ja till och med på Jodel, och de gym som det verkar narrow down to är:
  • Gogo Express Skanssi
  • Motivus
  • M & M 
  • Gym2000 (min favorit i förväg, men ligger långt bort på andra sidan ån...... Så nja.)

SATS ELixia går fetbort eftersom de har bindande årskontrakt och jag orkar inte. Sen hörde jag även om ASA-gymmet, men nja... Nä.


Hit var jag idag. Billigast av de gym jag har kollat på, 18€ i månaden. Påminner lite om Fit1 i Vasa. Man måste binda sig till ett år, men ifall man flyttar bort till ett ställe där gymmet inte finns så får man avsluta kontraktet. STORT gym (1200 m2) med mycket maskiner och stort friviktsområde. Tyckte det var ganska mycket folk där redan nu på dan, förstår dock om stället drar människor. Tyckte att det var helt ok, allt jag behövde i gymväg fanns där.

Enda problemet är att de inte har ledda timmar alls... MEN! Via ÅA dras det timmar på M&M fem-sex gånger i veckan, så ifall jag nån gång vill gå på pump, combat eller spinning kan jag göra det där för ynka 2€ per gång. Såattäää Gogo är nog en stark kandidat i och med att jag faktiskt är mer på gymmet än på pass. På onsdag testar vi nästa ställe!

Vet ni om något riktigt bra gym i Åbo som jag har missat och som ni tycker att jag borde prova? TIPSA TIPSA TIPSA!

2 kommentarer:

  1. Kan varmt rekommendera gym 2000 även fast det är på andra sidan ån 😊lite uppvärmning skadar inte 😉måste nog erkänna att det inte alltid lockade när vädret inte var det bästa men går man före/efter skolan så e man ju ren halvvägs ☺

    SvaraRadera
  2. Jag hänger vid PP fitness mitt emot Lidl :) Betalar väl ca 40 euro i månaden som studerande, vilket jag tycker är överkomligt. Ganska många killar som hänger här och många är verkligen supertränade och tävlar även. Gillar ändå feelisen där plus att det sällan är folk mitt på dagen. På kvällarna kan det vara lite fullt men alla cirkulerar bra så känner nog att man kan gymma ändå.

    SvaraRadera

Här finns rum för ett moi. Pling!