måndag 15 februari 2016

När livet biter en i röven

Det är kul hur livet vänder sig om och spottar en i nacken när allt börjar gå lite för bra.

1. Var på kalas i Bäckby igår och hamnade att köra via Jakobstad på väg till Åbo för att hämta mina glasögon. Körde en annan väg än vad jag gör i vanliga fall och hann bara se den skumma paketbilen längs vägen innan det blixtrade till. Hoppas på att det var bilen som jag körde bakom som fastnade och inte jag. Andas in, andas ut.

2. På väg till Åbo hade jag sällskap i bilen av Maria, som berättade att Kela tydligen har skickat ut sina årliga kravbrev till de som har förtjänat för mycket. Eftersom jag har haft en benägenhet att få dessa varje år var det med andan i halsen som jag sprang till postlådan rakt från bilen. Kela got me this year, igen, och jag blir 580€ fattigare. Taget ut en budget som egentligen bara minskar. Det är 1/3 av vad jag har kvar att leva på.

3. Åkte imorse till gymmet för första gången på typ 2 veckor (fattar ni varför mina nerver var spända från tidigare?) och utanför gymmet tappade jag telefonen (som har ett skyddande skal) i marken. Den landade magiskt nog ändå på ett hörn och hela baksidan sprack i miljoner små glasbitar. Där har vi ca 40€ till på minus.


Känner för att göra som henne och begrava mig i sängen i en vecka.

Jag. orkar. inte. Är så urbota trött på att leva en dag i taget p.g.a. att jag i år inte jobbar. Sen när man har besparingar som är åtsnörda från förr är det inte speciellt kul att skita ut 600€ som skulle ha varit två månaders uppehälle. Perse auki. Försöker leva på detta genom att motivera mig själv till att verkligen bli färdig om 3 månader. Herregud vad skönt att ha en LÖN. PENGAR. Vissa säger att de gör en inte lycklig, och på sätt och vis är det väl sant. Men nog fasen underlättar de saker och ting.

AAAAAH. Thanks for letting me share.

1 kommentar:

  1. Men voi REVEN!! Vilken dag du hadd. Såna där brev är moodkillers deluxe. Men snart e du färdig, kämpa lite till! <3

    SvaraRadera

Här finns rum för ett moi. Pling!