tisdag 9 februari 2016

Bloggbikten 2.0

Hellurei och godmorgon! Kom till ett proseminarium imorse som tog ca 20 minuter, det visade sig att jag inte är den enda av fem som för tillfället inte har tid med sin avhandling. Jag tar ändå ingen stress över det, noo hendar man. Sitter därför i humanistiska biblioteket och kuckar. Såg att Silje hade publicerat en 2.0 av sin bloggbikt, och tänkte förstås avlasta mig lite!


1. Hur har det nya bloggåret börjat?

Helt bra nog, eftersom jag uppgraderade min telefon vid jul så är bilderna från 2016 förhoppningsvis inte lika gryniga som under 2015. (behöver ändå en bloggkamera, numetisama) Annars helt ok, varken bu eller bä.

2. Uppnådde du dina bloggmål under 2015?

Började ju blogga i juli förra året, och det kändes inte som att det var helt optimalt att meddetsamma börja ställa en massa mål. Mitt mål var väl i så fall ganska långt att hitta min nisch som bloggare, och även om jag inte är helt 100 än (är en-fot-i-studielivet-en-fot-i-vuxenlivet en nisch?) så är jag ändå mycket bekvämare med min bloggröst nu.

3. Hur tycker du att stämningen är i den finlandssvenska bloggosfären för tillfället?

Jag startade min blogg under det år då bloggare ploppade upp som ogräs (jävligt dålig jämförelse) och det känns som att folk sliter för att synas. Det är inget konstigt med det, visst gör jag det själv också. Stämningen svänger nog därför med vinden. Ibland är alla toksnälla, ibland flyger det mer elakheter än vad man hinner med. Däremot har jag inte sett av några ordentliga bloggbråk ännu *hämtar popcornen*

4. Skriver du "provocerande inlägg" eller om teman som yr upp stora känslor för att öka läsarantalet? Tror du bloggare gör det?

Provocerande inlägg har nog inte riktigt varit min grej. Sen kan jag kommentera saker genom inlägg som gör mig arg, och om då någon känner sig provocerad är det inte meningen. Jag känner att man i dagens bloggosfär drunkar lite i alla tema-inlägg, och hinner ofta bli trött på det hela innan jag orkar kommentera. Jag tar då hellre en annorlunda infallsvinkel på det hela. Men jo, jag tror absolut det finns andra bloggare som gör detta.

5. Tycker du det finns någon avundsjuka eller så bland de finlandssvenska bloggarna?

Inte kanske direkt avundsjuka (eller såklart finns det, men sällan visar folk det i varken inlägg eller kommentarsfält), men jag tror att man idoliserar en hel del av de större bloggarna. Är detta bra eller inte kan ni avgöra själva. Sen tror jag att det bland de mindre bloggarna finns en hel del konkurrens och rädsla om att inte bli sedd. Man är rädd att drunkna i mängden.

6. Vad tror du att är avgörande för att en blogg ska vara "stor" i den finlandssvenska bloggosfären?

Ping. Linn bloggade om 4 tips att göra när bloggen stampar på stället, men jag tycker man lika bra kan ha de fyra punkterna som exempel här. 

7. Tvivlar du någonsin på din blogg?

Hahaha. Funny question. Svar: JA, flera gånger i veckan. Lika ofta älskar jag den dock.

8. Publicerar du fler än ett inlägg om dagen på FB-gruppen Finlandssvenska Bloggare?

I majoritet, typ aldrig. Men once in a blue moon händer det, om jag själv anser att jag har något megavettigt att säga. (Förutom när jag började blogga, och inte fattade policyn utan postade varje inlägg dit, haha! Sorry guys)

9. Bekänn vad du önskar vore annolunda i den finlandssvenska bloggvärlden?

Det är jäkligt skralt med kommentarer, och här kan vi alla dra vårt strå till stacken. Ett av mina blogglöften var att börja kommentera andras bloggar mera (därför att jag vet hur glad man kan bli av en yttepytte kommentar), och i januari fick jag nog påminna mig själv varje dag. Nu går det av bara farten. 

KOMMENTERA MERA HÖÖNI.


10. Och sist med inte minst... Hur går det egentligen med din bloggstatistik?

Får nog lov att vara väldigt ödmjuk med de siffror jag har, men de går hursomhelst sakta men säkert uppåt (utom på helgerna, då hela läsarkretsen dör bort haha!). Vet i alla fall om att jag nuförtiden har andra här än bara familjen och mommo :) Det är så roligt att ni vill komma tillbaka hit dag efter dag <3 *kärlek å pusuja*


3 kommentarer:

 1. Hej! Roligt att du också ville bikta dig! :)

  Det borde sättas igång någon bra och slagkraftig kampanj så att alla skulle bli bättre på att kommentera! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur? Det är ju verkligen inte sådär svårt :) Kommentarkampanj!

   Radera
 2. *nu e ja aktiv och kommenterar på ett inlägg, heja mej*

  Nu måst no ja å fyll i denhä listan, så bra ju! Och jo, studieliv och snart i arbetsliv e nog en nich. De ska bli så kul att följ me dej i höst om du e utexaminerad då, å si hu *vuxenlivet* börjar rulla på!

  SvaraRadera

Här finns rum för ett moi. Pling!