måndag 27 juli 2015

Öppet brev till Olli Immonen

"I'm dreaming of a strong, brave nation that will defeat this nightmare called multiculturalism. This ugly bubble that our enemies live in, will soon enough burst into a million little pieces"

Detta är en värdering som du som riksdagsledamot, och kanske ännu värre - som människa, har uttalat. Jag känner att jag kanske inte behöver uttala mig så mycket, för efter uttalandet har du inte bara fått en stor del av Finland och medierna mot dig, utan även flera av dina partikamrater inom Sannfinländarna. Du står för ditt ord, vilken är en god egenskap. Det du står för är däremot genomruttet.

Vet du vilka värderingar jag vill lära mina barn, ifall jag får några? Jag vill lära dem att behandla andra människor så som de själva vill bli behandlade. Jag vill lära dem att se det positiva i saker, tills motsatsen är bevisad. Jag vill lära dem att det är okej att vara annorlunda. Jag vill lära dem att det är okej att älska utanför den bestämda samhällsnormen och att alla människor är lika mycket värda. Jag vill lära dem att förstå att alla människor ska ha rätt till samma förutsättningar. Jag vill lära dem att alla har rätt till en egen åsikt och tro, och att det inte är okej att klanka ner på någon för att de tror, tycker eller ser annorlunda ut. Jag vill lära dem att mångkulturalitet är en gåva som vi kan lära oss av.

Du har en liten pojke, han fyller visst fem denna sommar. Om ett år börjar han i skolan. Jag hoppas han får möta en massa kulturer och att han har en lärare som starkt stöder mänskliga värderingar. Jag hoppas han kommer hem och lär dig lite vett. För ingen är så oskyldig och accepterande av olikheter som ett litet barn. Jag hoppas och ber att du biter dig i tungan och tänker efter en gång extra.

Vi har inte rum med trångsynthet i dagens riksdag. Det man uttalar på nätet sprids som en löpeld, och det är så synd att du tror att världen tar slut utanför Finland. Jag vill alltid tänka det bästa om människor och tror att det alltid finns en orsak till varför folk säger och gör saker, men dina värderingar gör mig mörkrädd. Hoppas att du har vett att tänka efter nästa gång, innan du än en gång skämmer ut hela ditt parti och Finland inför resten av världen.

3 kommentarer:

  1. Bra skrivet, bra att flera bloggare reagerar! :) Jag bloggade också om detta tidigare idag, där jag beskrev ett skräckscenario om ett 100%igt verkligt monokulturellt finländskt samhälle, bara tanken på ett sånt samhälle är sjukt skrämmande...! :/

    SvaraRadera
  2. Och ja, stackars barn, hoppas det finns andra förebilder runt honom som lär honom att man inte kommer långt i världen med hat! <3

    SvaraRadera

Här finns rum för ett moi. Pling!